Tehnička Napomena 010 - HIPERLINKOVI Povratak na uvodnu

Sadržaj: dodatne upute uz program Delovski Bouquet

Izvornik: 15.03.2008. Verzija: 22.05.2008.

Dok držite pritisnutu tipku 'alt', možda ćete primjetiti kako se unutar nekih rubrika pojavljuje plava crta. Te plave crte (Hyperlinkovi) oživljuju dokument stavljajući ga u stalnu vezu sa ostalim dokumentima i karticama.
Hiperlinkovima možemo vrlo brzo skočiti na izvornu karticu firme sa dokumenta, evidencijsku karticu robe ili na evidencijsku karticu konta. Hiperlinkovi nam nadalje omogućuju da iz dokumenta izravno dobijemo pregled prometa sa kupcem ili dobavljačem, njegove uplate i dugovanja, promet sa zadanim artiklom, karticu konta, otvorene stavke i sl.
Hiper veze se obavezno nalaze na šiframa kupaca i dobavljača, šiframa artikala, kontima i rubrikama što predstavljaju veze među dokumentima, kao naprimjer na računu u rubrici broja otpremnice ili na ulaznom računu u rubrici koja ga povezuje s kalkulacijom.
Rubrika rednog broja određenih dokumenata također sadrži hiper vezu. Ona nam omogućuje pregled popisa tih dokumenata. U pitanju su pregledi dokumenata sa ukupnim iznosima koji se ne moraju pojavljivati u knjigama I-RA, U-RA sa obzirom na porez na potrošnju i prolazne stavke, a postoje samo kroz hiperlinkove. Pregledi dostupni kroz "Knjige & Liste" se razlikuju u nekoliko detalja.

To su pregledi predračuna, izlaznih i ulaznih računa, utržaka maloprodaje (POS) te računa predujmova.
Ispisi kroz hiper veze automatikom se prikazuju na ekran. Ukoliko ih želite preusmjeriti na pisač potrebno je unutar izbornika 'Urednik' tako postaviti opciju "Hiperispis na pisač'. Kada se pored ove naredbe nalazi kvačica, hiperispisi će biti usmjereni pa printer.

Povratak na index tehničkih napomena

 

Delovski   |  TN 009   |  Osnovne upute   |  TN 011 Povratak na uvodnu