Tehnička Napomena 005 - K&L SPREMNIK Povratak na uvodnu

Sadržaj: dodatne upute uz program Delovski Bouquet

Verzija: 22.05.2006.

Ispisi iz dijela programa nazvanog "Knjige & Liste" mogu se zapamtiti i kasnije po želji pozivati na ekran iz bilo kojeg dijela programa. K&L Spremnik je moguće uključiti unutar prozora 'Knjige & Liste', kada imate upaljen "pregled na ekranu". Nakon ispisa svake pojedine stranice iz liste, kao znak da je strana ispisa spremljena u K&L Spremnik, čuje se zvučni signal "klik".

Koristi spremnik izborni kvadratić

Za sve ispise koje biste inače ispisali na pisač, te koristili neko vrijeme pri usporedbi ili kontroli podataka, a zatim bacili, korisno je umjesto pisača i papira upotrijebiti K&L Spremnik. Jednom spremljeni ispisi mogu se neograničeni broj puta pogledati pod komandom "K&L Spremnik" unutar izbornika "Urednik".
Opcije u K&L Spremniku
Ovdje se nalaze svi spremljeni ispisi. Pojedina lista bira se prvim skočnim izbornikom, a pojedina strana liste bira se drugim prisutnim izbornikom. Umjesto mišem, birati se može i tipkovnicom, pomoću tipki sa strelicama: lijevo/desno za pojedinu stranu ispisa i gore/dolje za pojedinu listu.
Listu je moguće izbrisati pritiskom na tipku kojom inače brišemo slova unutar neke rubrike: tzv 'backspace'. Moguće je izbrisati samo jednu stranu neke liste ili sve pripadne strane pojedine liste. Pošto se svaka lista nadomješta novom verzijom iste kod svakog sljedećeg ispisa, listu možete sačuvati tako da joj promjenite ime. Ime liste moguće je promijeniti pritiskom na simbol sa stiliziranim znakom 'X', koji se nalazi dolje desno, pri kraju traka pomicanja.
Stranu ispisa trenutno prikazanog u K&L Spremniku možete na uobičajeni način iskopirati (pritiskom na Jabuka-C na Macintoshu odnosno Ctrl+C na Windowsima) za Kopiraj/Copy u "clipboard" sistema, a zatim naredbom Zalijepi/Paste po želji u bilo koji drugi program.

Povratak na index tehničkih napomena

 

Delovski   |  TN 004   |  Osnovne upute   |  TN 006 Povratak na uvodnu