Tehnička Napomena 007 - RAZMJENA MACINTOSH >> WINDOWS Povratak na uvodnu

Sadržaj: dodatne upute uz program Delovski Bouquet

Verzija: 24.02.2007.

Ova napomena oslanja se na mogućnosti navedene u napomeni broj 004 pod naslovom "Razmjena podataka" u kojoj je opisano kako u jedan knjigovodstveni sustav aplikacije Delovski Bouquet prenijeti dokumente iz drugog sustava. Jednako tako se podrazumijeva da ste proučili napomenu broj 006 pod naslovom "Razmjena Windows >> Macintosh".
Podaci upisani u Apple Macintosh verziju programa Delovski Bouquet prenose se u MS Windows verziju tako što se najprije obavi izvoz putem razmijene u međuspis, posebnu datoteku koja će na radnoj površini tj. desktopu imati će pridodijeljenu Bouquet ikonu sa dvije žute strelice.

Macintoshu verzija programa ne koristi nikakve ekstenzije za svoje datoteke, pa tako niti ova datoteka razmjene ne dobija automatski neku ekstenziju već ju morate upisati sami kada znate da će te datoteku prenijeti na PC računalo koje koristi Windowse.
Potrebno je dopisati extenziju 'BEX' i to zajedno sa točkom kako se to na Windows strani i očekuje. Extenziju ".bex" možete dopisati kod samog spremanja datoteke, ali ukoliko to zaboravite ne morate cijeli proces započeti iznova - sadržaj datoteke ostaje identičan bez obzira na korištenu ekstenziju, pa je tako možete dopisati kasnije na desktopu, bilo na Macintoshu ili na Windowsima.

Povratak na index tehničkih napomena

 

Delovski   |  TN 006   |  Osnovne upute   |  TN 008 Povratak na uvodnu